Honing zoete Story.

En weer een aanvaring met de overheid, nu de Douane in Charleroi -Airport, net terug komende van een mooie reis, van Buiten Europa.
Niets vermoedend met een pot Medicinale , hoogwaardige Bijen honing , van 10 jaar oud, speciaal als cadeau voor mijn zieke Vrouw en ons gezin om de winter ons sterkend weer te mogen door komen.
Nee HELAAS, de Pot honing werd in Beslag genomen.
Met als motivatie, dat ik het gewicht wellicht ,licht , had overtreden.
En de wet is de wet , deze ”Europese” verordening tja die moet dus uitgevoerd worden, en die mooie Honing dient dus nu vernietigd te worden. ik zie de beelden nog goed voor me, we werden na het ophalen van onze koffers, als Vee bijelkaar gedreven , en onderworpen aan een 1 op 1 controle voor alle Passagiers, en ja ik was niets vemoedend de klos want na ettelijke malen al deze Pot wel mee te hebben genomen gehad, ging het dus helemaal fout, met tranen in mijn ogen, vroeg ik of er geen enkele andere oplossing mogelijk zou kunnen zijn, want ik wil er immers geen “Afstand”” van doen, maar toen kreeg ik de dreigementen , dat als ik er geen afstand van zou doen, ik er nog een boete van 200 Euro boven op zou krijgen , die Honing mocht ik gewoon niet behouden, zelfs niet de wettelijke 2 kg per persoon, die wel mogen kreeg ik niet meer, kon het ook op geen enkele andere Manier , gewoon WEG en flinke Pech !!!

Hoe is het toch mogelijk dat ambtenaren in functie van de wet , zo onredelijk kunnen zijn, zo onmenselijk en wraak roepend tegen onze mooie Natuur en al dat mooie werk van die lieve Bijen.

Was mijn vrouw ,wel aan mijn zijde geweest dan was de toegestane hoeveelheid overigens wel goed zijn geweest, ter opmerking van onze Hypocryte wetgevingen, die toch regelmatig botsen met Humane werkelijkheden. Enfin ik hoor net , een gesprek over Europa, en hun Salami Politiek, het tekort van 280 Miljard, en wel al die mooie leugens van onze Ministers in hun Pluche zetels.

En deze noot voor onze Minister van Buitenlandse zaken Excellentie Frans Timmermans , wat vindt U hier nu van, want de bewuste Douane Beambte snauwde mij toe, dat ik maar een brief naar ”Europa” moest schrijven…??? dus ik hoop dat dit bericht wordt verspreidt door iedereen die dit leest, en ik hoop Mijnheer Timmermans , als U rond 6 Januari 2014 in Rabat bent, om met deze Biologische Bijen Imker eens een gezond gesprek mag hebben over het ZIEKE Europese beleid.

En wat onze Dienst-Klopster van de Waalse Douane betreft hoop ik van harte dat ze jaarlijks een mooie bijensteek zal krijgen, van dit mooie insecten-volk die de Natuur in-stand houden, en Helaas door die zelfde mensheid met voeten wordt getreden.

Met liefs en warme Groet, Richard.

Gewasbeschermingsmiddelen en bijensterfte – is tot nader order uitgesteld

Posted on 21 december 2013 in John Lennon, Politiek, Richard Hollands

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Back to Top
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien