Reality tv/film

Catherine van Braganza

estátua2

Naar aanleiding van mijn bezoek aan Portugal enkele jaren geleden werd ik betoverd door de schoonheid van moeder natuur in de omgeving van Sintra. Al fotograferend werd ik door de magische rotspartijen meegezogen naar een lang oud verleden. Mijn zoektocht begon vanaf die dag om de sfeer van de oude bewoners te herbeleven.

Nadat ik de stamboom bestudeerd had via de Universiteit van Lissabon werd ik als een magneet meegezogen naar het verhaal van Catherine de Braganza. Wat mij betreft een van de meest invloedrijke vrouwen uit de Portugese geschiedenis. Zoals velen van jullie al wisten was zij belangrijk geweest in de ontwikkeling van Engeland.

Catarina, had een belangrijke rol in de modernisering van Engeland en in het veranderen van de levensfilosofie van de Engelsen, hoewel naar mijn mening niet genoeg, word ze vandaag de dag nog steeds bewonderd en geëerd.

De grootste veranderingen aan de Engelse levenswijze die zij heeft gebracht:

  • De gewoonte van het “THEE drinken ” wat inmiddels ingebakken zit in de typisch Engelse cultuur, “Tea-time”.
  • De oranje jam :  Wat de Engels ” marmelade “noemen, ten onrechte genomen van de Portugese term marmelade (jam) omdat de Portugezen het al in Engeland geïntroduceerd hadden in 1495. Catherine hield de normale sinaasappelcompote voor zichzelf en hun vrienden, en bittere sinaasappels voor de vijand, vooral voor de liefhebbers van de koning.
  • Invloed gehad op de manier waarop ze zich kleden: Introductie van een korte rok. Op dat moment, waren korte rokjes boven de enkel, en Catherine gechoqueerde het Engels gerecht door het tonen van de voeten, die werden beschouwd als slechte smaak wat niet verwonderlijk is vanwege de enorme poten van het de Engelse dames. Terwijl ze kleine voeten had, kreeg zij meer vijanden. Ze introduceerde ook de gewoonte van het dragen van herenkleding voor bij het paardrijden.
  • Met vork te eten:  In Engeland, zelfs de rechters in de rechtbank, aten met hun handen, terwijl de vork al bekend was, maar alleen voor het snijden of serveren. Catherine was gewend om met mes en vork te gebruiken om te eten, en al snel, deed iedereen hetzelfde.
  • Introductie China :  Zij vroeg zich af waarom het eten op platen van goud of zilver lag, en vroeg zich af waarom ze niet aten op porseleinen borden zoals zij deden, vele jaren geleden al in Portugal. Vandaar, het gebruik van porselein servies werd verbreid. Afgezien van thee, bracht haar komst bracht ook goederen mee, zoals riet, lak en katoen.
  • Muziek: Van de Entourage vanuit Portugal nam zij haar literaire en muzikale bagage mee naar Engeland en maakte het Portugese orkest deel uit van een orkest van Portugese muzikanten aan het Engelse hof, en vanuit haar hand was de eerste Opera in Engeland een feit.
  • Meubilair: Catherine had ook een aantal meubels, waaronder edele Indo-Portugees meubilair, die nog nooit waren gezien in Engeland.
  • De geboorte van het “British Empire” :  Zoals al gezegd, de bruidsschat van Catherine was een hele grote hoeveelheid geld, die over verschillende jaren werd voldaan, die nog belangrijker was van de toekomst van Engeland die tot nu toe nooit als zodanig is beschreven. Als erfgename en eigenaresse van de stad Tanger in Noord-Afrika en de stad Bombay in India. Na het ontvangen van Portugese Bombay bezittingen, gaf koning Karel II toestemming aan de Oost-Indische Compagnie om gebieden te verwerven. En zo ontstond het Britse Rijk.
  • Haar populariteit bereikte ook Amerika, waar een van de vijf stadsdelen van New Amsterdam, het huidige New York   (Queens) naar haar werd vernoemd.

Battlements_of_Moorish_Castle_-_Sintra_-_Portugal_(4635656953)Na mijn onderzoekstocht is dit vorige gegeven slechts een topje van de spreekwoordelijke ijsberg. Ik ben dan ook overtuigd dat het spreekwoordelijke woord “de appeltjes van Oranje” wel eens een geheel andere lading zouden kunnen krijgen na haar vertrek uit Engeland en de komst van Willem III uit Nederland als nieuwe Koning van Engeland zijnde.

Voor alle duidelijkheid, deze intrigerende Prinses Catherine de Braganza die leefde van 1638 tot 1705 en Koningin van Engeland was van 1662 tot 1685, komen mede nieuwe inzichten naar boven omtrend de beschreven geschiedenis dankzij Professor Mohammed Sharif.

Met het begin van de Glorious Revolution vertrok Catherine terug naar Portugal.

Op 5 november 1688 ging de Prins van Oranje, in het gezelschap van 21.000 soldaten, aan wal in de Zuid-Engelse kustplaats Devon. Hij maakte binnen enkele weken korte metten met het leger van Jacobus en trok op 28 december Londen binnen. Daar liet hij zich uitroepen tot de nieuwe soevereine heerser van Engeland, terwijl Jacobus uitweek naar Frankrijk. Later zou de katholiek met een invasie van Ierland nog een keer proberen zijn troon terug te veroveren, maar hij werd in 1690 definitief verslagen bij de Slag aan de Boyne.

 

Is dit het moment om alle geheimen omtrent Prinses Catherine de Braganza te onthullen?catarina1

Want er zal een “schat aan informatie” over haar mogelijk ontdekt kunnen worden.
Mijn hoop voor dit scenario wat al enkele jaren op de plank ligt te rijpen, dat op korte termijn, verder gerealiseerd gaat worden en deze documentaire film samen met een producer in beeld gaat komen.

7.394 gedachten over “Reality tv/film”

  1. But I haven t seen that protocol before zithromax z pack Efficacy of canakinumab on re treatment in gouty arthritis patients with limited treatment options 24 week results from relieved and relieved II studies